ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα κεραμικά πλακάκια είναι βασικά ένα προϊόν που θέλει μικρή συντήρηση, αλλά μερικοί απλοί κανόνες θα πρέπει να ακολουθούνται.
Όπως με κάθε προϊόν, τα πλακάκια μπορεί να καταστραφούν λόγω κακής ή λανθασμένης χρήσης.
Καθαρίστε τα πλακάκια συχνά έτσι ώστε η βρωμιά να μην συσσωρεύεται . Τα κεραμικά πλακάκια είναι ένα πολύ καλό προϊόν αλλά δεν μπορεί να μείνει καθαρό χωρίς φροντίδα.
Πάντα διατηρείται τα πλακάκια καθαρά - η εγκλωβισμένη βρωμιά μπορεί να γίνει πολύ τραχύς. Η τραχύς αυτή άμμος και σκόνη μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια κάθε πλακιδίου. Τα μυτερά τακούνια και παπούτσια, τα έπιπλα χωρίς προστατευτικά κάτω από τα πόδια, όλα συμβάλουν στην φθορά. Πάντα χρησιμοποιείται ποδόμακτρο ή χαλάκι στην είσοδο.

Σκουπίστε τα δάπεδα συχνά.

Καθαρίστε τα πλακάκια με βρεγμένο πανί ή σφουγγαρίστρα και χρησιμοποιήστε λίγο απορρυπαντικό. Τα πλακάκια στις κουζίνες, τα μπάνια και σε χώρους πλυντηρίων χρειάζονται καθαρισμό μόνο με ένα ήπιο, ουδέτερο, χωρίς σαπούνι οικιακό καθαριστικό σε μικρή ποσότητα διαλυμένο σε ένα κουβά με ζεστό νερό.
Ποτέ να μην χρησιμοποιείται αποξεστικά καθαριστικά όπως σκόνη καθαρισμού ή κρέμα καθαρισμού με κόκκους. Τα προϊόντα αυτά θα δημιουργήσουν μικρά γδαρσίματα στην επιφάνεια και θα κάνουν τα πλακάκια πιο δύσκολα στον καθαρισμό την επόμενη φορά. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε οξέα ή δυνατά χημικά στα πλακάκια. Μερικές σταγόνες ξύδι μέσα στον κουβά μπορεί να είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό μέσο.
Ποτέ να μην χρησιμοποιείται γυαλιστικά ή παρκετίνες σε γυαλισμένο πλακάκι. Δεν είναι απαραίτητο και θα αφήσει κατάλοιπα που θα προσελκύσουν περισσότερη βρωμιά. Πάντα εφαρμόστε ειδική μεταχείριση σε χρυσά ή ασημένια λούστρα. Είναι πολύ ευαίσθητα και καταστρέφονται εύκολα και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται χλώρια σε αυτές τις επιφάνειες.